Gå direkt till innehåll
”Det var nog ingen som kunde ana att det skulle gå så smidigt”

Nyhet -

”Det var nog ingen som kunde ana att det skulle gå så smidigt”

Under året har vi renoverat badrum och stammar i 154 lägenheter i BRF Brickegården i Karlskoga. Liksom alltid har arbetet gjorts med kvarboende. HSB-konsulten Per-Erik Forsmark och ordföranden i Brickegårdens bostadsrättsförening Erkki Rutanen, har varit engagerade i projektet ända från början.

Modexas koncept bygger ju på att man bygger ett nytt badrum i det gamla, istället för att riva och börja om, och där skiljer det sig ju markant från den gamla traditionen. Upplevelsen är att alla har varit väldigt belåtna. Man har fått nya badrum som är proffsigt gjorda, och det var nog ingen som kunde ana att det skulle gå så smidigt, säger Per-Erik Forsmark.

Eget mobilt badrum under renoveringstiden


Även med Modexas industriella sätt att jobba, tar det ca 14 dagar att renovera bad och stam i en lägenhet. Lösningen är specialbyggda vagnar, där varje hyresgäst i trappuppgången får sin egen toalett och dusch. –Det var förstås lite omständigt, när vi inte kunde använda toa och dusch i lägenheten, men det fanns ju på gården istället, och det fungerade väldigt bra, säger Erkki Rutanen. –De mobila badrummen var av hög klass. Vi hade boende med rörelsehinder som hade svårt att ta sig ner, men de fick tillgång till en alternativ lägenhet istället. Det har inte varit klagomål på nånting faktiskt, säger Per-Erik Forsmark.

De boende är väl förberedda på vad som ska hända

En viktig del i Modexas metod för stegvis renovering är kommunikationen med såväl uppdragsgivare som boende.
– Det har varit en väldigt ödmjuk och härlig attityd i kommunikationen med de boende. Ett vinnande koncept är kundmötet man har med varje lägenhets- innehavare innan projektet kör igång, där man berättar vad de ska uppleva, hur det ska gå till och vad de kan förvänta sig, säger Per-Erik Forsmark.

Höll tiden och priset även genom pandemin

En av Modexas löften är att leverera på rätt tid och till överenskommet pris. Arbetet i Brickegården genomfördes mitt i en pandemi, men höll sig inom ramarna. – Överraskande nog har vår kalkyl hållits med råge. Arbetet har ju pågått under hela pandemin och Modexa har fått pausa i uppgångar där människor varit sjuka eller oroliga. Men de har skött det med bravur. Tidplanen har hållit och kostnaderna också. Jag är förvånad att det har gått så bra, säger Per-Erik Forsmark.

Lokalt anställda en extra bonus

I Karlskoga har Modexa också rekryterat lokala arbetslösa, utbildat dem och sedan anställt dem som montörer i Brickegården, som en del av satsningen Modexaakademin. – Jag tycker deras insats att hjälpa lokala arbetslösa är oerhört värdefull. De var sju stycken som fick utbildning och jobbade nästan hela perioden här hos oss, säger Erkki Rutanen.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Torgny Hellberg, CEO, Modexa Tel. 033-23 22 01, torgny.hellberg@modexa.se

Uppdragsgivare: HSB Brf Brickegården, Vindarnas väg 2-12, 691 51 Karlskoga.
Antal lägenheter: 154 st bostadsrätter fördelade på 6 st huskroppar.
Geografiskt område: Karlskoga, Örebro Län, BOA: 7 588 kvm, 49 kvm/lgh.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Torgny Hellberg

Torgny Hellberg

Presskontakt Koncernchef 033-232201