Gå direkt till innehåll
Skillnaden mellan  att renovera traditionellt och med kvarboende

Nyhet -

Skillnaden mellan att renovera traditionellt och med kvarboende

Den stora skillnaden är att vi utgår från kvarboende hyresgäster. Ett traditionellt byggbolag vill helst ha dem ur vägen. Modexas metodik bygger på att renovera med de boende på plats. Därför jobbar vi stenhårt för att minimera tiden vi är inne i lägenheten. För oss räknas varje moment, varje överlämning, varje minut.

I ett traditionellt renoveringsprojekt görs det mesta av arbetet efter att hantverkarna har klivit över tröskeln. Modexa gör tvärtom och förbereder maximalt i förväg, för att kunna vara extrem-effektiva den tid vi faktiskt är inne och ”stör”.

Köksförnyelse på en halvdag, bad- och stamrenovering på mindre än två veckor

Efter att ha finslipat vår metod i decennier är vi nu nere på smått osannolika tider inne i lägenhet. Vi kan montera en köksförnyelse på en halv till en dag, och ett nytt badrum med stam på bara 14 dagar. Ännu mer slående är att vi gör det utan att kvaliteten blir lidande. Tvärtom står vi oss väldigt bra vid besiktningar.

Förstudien blir extra viktig– vi har en heltäckande metod

För att lyckas med konststycket krävs noggrann planering. Det första steget är en effekt- och genomförandeanalys. Modexa har en metod som täcker in fler perspektiv än en normal förstudie. Vi väger till exempel även in kundens och de boendes långsiktiga trygghet i kalkylen.

Industriell effektivitet och mellanmänsklig mjukhet

Till skillnad från den traditionella byggbranschen, använder vi ett industriellt tankesätt för att åstadkomma tidsvinster i processen. (Att överhuvudtaget se det som en process som kan trimmas är ett stort steg). Vi prefabricerar och levererar med precision. Vi tar även kommunikationen med de boende på största allvar. De måste vara väl förberedda och trygga. Deras samarbetsvilja är en förutsättning för vår effektivitet.

Att jobba industriellt ger fler positiva effekter än hållbarhet!
Att närma sig uppdraget med ett industriellt mindset ger inte bara positiva effekter när det gäller hållbarhet. När processen är noga planerad, minskar också risken för tappade tidsplaner och skenande kostnader.

Ledtider och utlovat pris gäller!
Vi förbereder varje arbetsmoment och överlämning i detalj. Allt är tidssatt. Ingen står och väntar på någon annan. Vårt sätt att arbeta innebär därför ett minimum av ändringar, tillägg, avgående, s k ätor, som annars är mycket vanligt förekommande i branschen. När vi säger en tid och ett pris så gäller det. Det är ett kontrakt ingått i förtroende.

Nöjdare hyresgäster efteråt!
Ännu viktigare är de boendes upplevelse. Det är för deras skull vi är så måna om smidighet och effektivitet i varje moment. Istället för en utdragen renoverings-period, där bostadsområdet blir en byggarbetsplats, håller vi rent och snyggt. Vi gör resan smidig och ser till att alla är välinformerade hela vägen. Dessutom levererar vi resultat av hög kvalitet. Räkna med nöjda hyresgäster efteråt.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Torgny Hellberg, CEO, Modexa Tel. 033-23 22 01, torgny.hellberg@modexa.se

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Torgny Hellberg

Torgny Hellberg

Presskontakt Koncernchef 033-232201